Antalya–Alanya Otoyolu'nda yüzde 30'a ulaşıldı: İki tünelde son beton aşaması başladı

  • 28.08.2026
  • 801
  • 0
  • 0
Antalya–Alanya Otoyolu'nda yüzde 30'a ulaşıldı: İki tünelde son beton aşaması başladı

Antalya–Alanya Otoyolu'nun yapımı üçte birlik eşiği geride bıraktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, projede fiziki gerçekleşmenin yüzde 30'a ulaştığını bildirdi. Güzergâh toplam 122 kilometre olarak tasarlandı: bunun 84 kilometresi her yönde üçer şeritli ana gövde, 38 kilometresi ise bağlantı yolları. Hat, Serik Kavşağı'ndan başlayıp Konaklı'nın kuzeyine çıkan Alanya Batı Kavşağı'nda son buluyor.

Yüzdelerin arkasında somut imalatlar var. İki tünelde tahkimat tamamlandı ve son beton çalışmaları sürüyor; kalan üç tünelde kazı devam ediyor. On altı viyadüğün on beşinde çalışma yürüyor — kazık imalatı, temel kazıları, donatı ve beton. Projede toplam 4.365 metre uzunluğunda beş tünel ile yaklaşık altı kilometreyi bulan viyadükler, ayrıca 14 altgeçit, 5 üstgeçit, altı köprü ve 47 menfez yer alıyor. Kavşak sayısı yedi: Serik, Taşağıl, Manavgat, Manavgat Doğu, Alarahan, Konaklı ve Alanya Batı.

Yol hizmete girdiğinde Antalya'dan Alanya'ya yolculuk bugünkü iki buçuk saat yerine 36 dakika sürecek. Bakanlık yıllık kazanımı 23,9 milyar lira olarak hesaplıyor: 23 milyarı zaman tasarrufundan, 900 milyonu akaryakıttan; karbon salımı da yılda 47 bin ton azalacak. Konut piyasası açısından kavşakların konumu belirleyici: Konaklı ve Alanya Batı, bugün en yoğun yapılaşmanın yaşandığı batı mahallelerinin hemen yanında. Antalya Havalimanı'ndan gelen yolculuk artık yarım günü almayacak; bununla birlikte kiralamanın mevsimselliği de, Alanya'yı şimdiye kadar fazla uzak bulan alıcı kitlesi de değişecek.

Comments
Leave comment
Ücretsiz Danışmanlık

Deneyimli yöneticilere danışın

Sibel Kaya
Satış Temsilcisi